De Giro d’Italia is volgens insiders de zwaarste én uitdagendste van alle drie de grote rondes. Maar de Giro is zoveel meer: verrukkelijk eten, uitmuntende koffie, culturele pareltjes en natuur waar je ogen van gaan tranen. Bella Italia wacht op je!

Italië is een geweldig fietsland. De combinatie van prachtige natuur, afgewisseld met een rijkdom aan cultuur, zorgen voor een heerlijke belevenis. Golvende wegen langs woeste kustlijnen, historische steden, uitdagende beklimmingen en authentieke dorpjes wisselen elkaar in rap tempo af. Je zal af en toe vergeten dat je een grote ronde aan het fietsen bent, om vervolgens weer ondergedompeld te raken in het rijke Italiaanse avondleven in de aankomstplaats. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het beste wat Italië te bieden heeft: het eten en drinken! Italië is culinair genieten van verse en lokaal gemaakte gerechten, rijk aan alles wat een wielrenner nodig heeft om optimaal te kunnen presteren.

De Giro heeft een minstens zo indrukwekkend verleden als Italië zelf. Van de tijd dat Bartali en Coppi epische gevechten met elkaar uitvochten op de flanken van de Stelvio, tot de legendarische solo van Chris Froome op de Finestre. En natuurlijk Tom Dumoulin, die zelfs met een sanitaire stop het roze naar Milaan wist te brengen. Dit jaar gaan wij proberen in de bandensporen te treden van deze illustere voorgangers en het gehele parcours zelf fietsen, één dag voor de profs uit. Elke kilometer nemen we mee. Uiteraard onder goede begeleiding, anders is zoiets uitdagends niet te doen.

Wat de Giro zwaarder maakt dan de andere twee grote rondes is dat deze al zo vroeg in het seizoen gefietst wordt. In principe een voordeel voor het zelf fietsen, daar de hitte van juli in Frankrijk en augustus in Spanje soms zo verzengend kan zijn dat de gemiddelde temperatuur ver boven de 30 uitkomt. Hier hebben we in Italië geen last van met 'ideale' fietstemperaturen in mei van zo rond de 20 graden. Als dan ook nog eens de zon schijnt is het heerlijk fietsen. Is het dan allemaal perfect? Nou nee; de cols zijn zo vroeg in het jaar alles behalve sneeuwvrij en het kan dus bitterkoud zijn in de bergetappes, met zelfs het risico dat het parcours ingekort moet worden. Niemand heeft ooit gezegd dat het fietsen van een grote ronde makkelijk zou zijn…

Praktische informatie

Onze doelstelling is dat iedereen Milaan haalt. Het betreft dus geen wedstrijd en we zullen zo veel mogelijk proberen in groepjes te rijden van gelijk niveau. Zeker in de 'vlakke' etappes. Je hoeft zeker geen wielrenner te zijn (geweest) om deel te nemen, dat heeft onze ervaring in eerdere Tours wel bewezen. Ook leeftijd en geslacht maken niet uit. Belangrijk is dat je een getraind fietser bent, een goede dosis doorzettingsvermogen hebt, maar bovenal, plezier in het fietsen (van lange afstanden)!

Overnachting is altijd in goede, niet luxe hotels. Sommige worden ook gebruikt door de profs de dag erna. Hierbij trachten we rustige plekken te zoeken, zodat er optimaal aan herstel gewerkt kan worden. Eten en drinken is afgestemd op de enorme calorische behoefte die het fietsen van een grote ronde met zich meebrengt. Elke dag zal er een drie gangen menu of buffet zijn, eventueel aangevuld zodat er nooit 'tekort' zal zijn. Ditzelfde geldt uiteraard ook voor ontbijt, lunch en verzorging onderweg.

Net als voor de profs, zijn er (helaas) ook altijd transfers. Wel proberen wij dit zo minimaal mogelijk te maken en kiezen dan ook vaker voor hotels in vertrek- of aankomstplaatsen.

Over de details van de route kunnen we nog weinig zeggen, behalve dat de eerste 3 etappes mogelijk in Hongarije plaatsvinden. Daarna komt er een rustdag en zullen we verder gaan in Italië. De details hierover zullen pas in oktober of november bekend gemaakt worden, maar wij zijn er in ieder geval bij!

Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd in deelname?
Stuur een e-mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wij hebben inmiddels een aantal welkomstbijeenkomsten gehouden voor deze reis. Deze zullen wederom plaatsvinden voor de Grand Tours van 2022, in het najaar van 2021. Ben je geïnteresseerd in het fietsen van een grote ronde? Laat het dan ons weten en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

We vervoeren je bagage en je fiets van Nederland naar Italië en vice versa
23 overnachtingen in hotels
All-inclusive (dus alle voeding & maaltijden inbegrepen)
Vliegticket van Nederland naar Italië
Ondersteuning gedurende de tocht door mecaniciën

Vieze kleding wassen wij voor jou
Logistieke ondersteuning onderweg (busjes/auto's)
Je kan gebruik maken van een masseur die mee reist
Professionele begeleiders ter ondersteuning

Basis onderhoud van je eigen fiets
Je deelt een kamer, 1 persoonskamer mogelijk tegen meerprijs van € 40,- per nacht
Massages niet inbegrepen, deze kan je bij de masseur boeken tegen marktconforme prijs
Hors Catégorie

  Voor € 5.000,- kan jij De Giro fietsen!  
  Minimaal 8 en maximaal 25 deelnemers  
                            Boeken                            
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Contact

+ 31 6 41 36 30 53

Klantenservice

Algemene Voorwaarden

Garantieregeling

Huisregels

Categorieën

Community

KvK: 76304973

BTW: NL003075523B92