Tijdens het wielerseizoen organiseren we elke maand een zogenaamde Social Ride onder de noemer Coureurs du Courage: Meetup!. Dit zijn laagdrempelige toertochten die iedereen mee kan rijden, waarbij de focus ligt om kennis te maken met het fietsen (in een groep), nieuwe sociale contacten op te doen en vooral heel veel lol en gezelligheid. We rijden niet op tempo en afstanden zijn zelden tot nooit boven de 100km. Ideaal dus voor degene die nog wat minder kilometers op de teller hebben staan, die een stok achter de deur zoeken of die het gewoon leuk vinden om te fietsen in gezelschap. We beginnen de Meetup! altijd met een goeie bak koffie met iets lekkers erbij en eindigen op plaatsen waar de mogelijkheid bestaat tot een goeie borrel!

Zien we jou bij de volgende Meetup!?
Meld je dan even voorafgaand aan via Strava, Facebook of e-mail!
Betaling graag altijd contant bij de rit voldoen.

Coureurs du Courage: VamOSS!

Zaterdag 27 februari 2021 - 11:00u
Locatie: Gewandeweg 56 - 5345HN Oss      Categorie: 4      Deelname: gratis

Om de start van het fietsseizoen 2021 af te trappen, organiseren wij op zaterdag 27 februari een gezellige Social Ride door het weidse Brabantse landschap. Uiteraard zal er gezorgd worden voor voldoende versnaperingen en mag een drankje na afloop van de rit niet ontbreken!

Graag van te voren aanmelden, zodat wij een inschatting kunnen maken van het aantal aanwezigen. Dat kan heel makkelijk door je aan te melden via de groepsrit via Strava, via het Facebook evenement of door een e-mail te sturen.

Hel van de Hollewegen

Zaterdag 20 maart 2021 – 10:00u
Locatie: Café Van Buren - Nijmegen      Categorie: 3      Deelname: € 10,-

Heuvelrijk Nijmegen biedt de meest uitdagende klimmen in Nederland buiten Limburg. Gelegen tegen de Nijmeegse Stuwwal, zijn er tal van korte felle, maar ook lange slepende klimmetjes te vinden. Koppel daar een fenomenaal mooie omgeving aan en je hebt de perfecte toertocht. Hoogtepunten: Beekmandalseweg, Oude holleweg, Kartenspielerweg & Oude Kleefsebaan.

We verzamelen om 10:00 met koffie en gebak (inbegrepen) bij één van de oudste en sfeervolste cafés van Nijmegen: Van Buren. Uiteraard is daar na afloop de mogelijkheid om een heerlijk speciaalbiertje te drinken of te genieten van een welverdiende lunch (niet inbegrepen). Tevens kunnen we daar onze spullen kwijt en is er de mogelijkheid jezelf om te kleden na afloop van de rit. Parkeergelegenheid is er voldoende in de omgeving, maar we adviseren om met de trein te komen. Wens je toch met de auto te komen? Dan is parkeergarage Keizer Karel de beste plek om je auto voordelig te parkeren.

 

Mergelland Route

Zondag 25 april 2021 - 9:00u
Locatie: Station Maastricht      Categorie: 3      Deelname: € 10,-

In de Zuid-Limburgse heuvels ligt een prachtige door de ANWB uitgezette route onder de naam Mergelland route. De route is een dikke 130 km lang en heeft ruim 1200 hoogtemeters. Bekende heuvels die je onderweg moet bedwingen zijn o.a. de Loorberg, de Eyserbosweg en de Keutenberg. Het zal stevig aanpoten zijn en dit is dus één van de zwaardere Meetups in ons programma.

We verzamelen vlak bij station Maastricht met het welbekende kopje koffie en natuurlijk mag een authentieke punt 'Riestevlaai' niet ontbreken. We zullen deze dag een wat langzamer tempo hanteren dan normaal en afhankelijk van het aantal deelnemers, zullen we de boel opsplitsen in aparte groepen qua niveau.

Dag van de Heuvelrug

Zaterdag 1 mei 2021 – 10:00u
Locatie: Café Ledig Erf - Utrecht      Categorie: 3      Deelname: € 10,-

De Utrechtse Heuvelrug is een prachtige omgeving met korte klimmetjes, autoluwe wegen en schitterende natuur. Daarnaast fietsen we langs mooie dijkjes en weidse velden. Een ideale rit om lekker aan de kilometers te werken, de conditie te testen en met elkaar bij te praten. Of een goed excuus om niet iets te hoeven ondernemen met vrouw/man (en kinderen). 😉

We verzamelen om 10:00 met koffie en gebak (inbegrepen) bij één van de gezelligste en bekendste (wieler)-terrassen van Utrecht: 't Ledig erf. Uiteraard is daar na afloop de mogelijkheid om een heerlijk speciaalbiertje te drinken of te genieten van een welverdiende lunch (niet inbegrepen). Parkeergelegenheid is er beperkt in de omgeving, dus we adviseren om met de trein te komen. De tocht komt ook langs tal van cafés en restaurants en in overleg kunnen we onderweg een stop inplannen. Hoogtepunten: Ruiterberg, Amerongse berg, Grebbeberg, Defensieweg en de dijk richting Wijk bij Duurstede.

Graag van te voren aanmelden, zodat wij een inschatting kunnen maken van het aantal aanwezigen. Dat kan heel makkelijk door je aan te melden via de groepsrit via Strava, via het facebook evenement of door een e-mail te sturen.

Route 66

Zondag 6 juni 2021 - 11:00u
Locatie: Gewandeweg 56 - 5345HN Oss      Categorie: 4      Deelname: € 10,-

Op de zesde van de zesde gaan we 66,6 kilometer fietsen. Een 😈 ritje dus, al zal het qua moeilijkheid niet verduiveld lastig worden. We fietsen een zo vlak als maar kan parcours, maar nemen uiteraard wel een paar mooie hoogtepunten mee. De polders van de peel, natuurgebied de Maashorst en dwars door Herperduin. Een mooi ritje dus om lekker de benen los te trappen, bij te kletsen en te genieten van het hopelijk mooie weer.

We sluiten de dag in stijl af met een borrel inclusief een heerlijk Chouffe 6666 biertje. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en ook met openbaar vervoer is deze rit goed bereikbaar. Daarnaast kan na afloop gedoucht en opgefrist worden, daar we finishen bij de Coureurs du Courage thuis.

Bierproeveritje N.O. Brabant

Vrijdag 23 juli 2021 - 11:00u
Locatie: Gewandeweg 56 - 5345HN Oss      Categorie: 4      Deelname: € 30,-

Geïnspireerd door collega fiets-ondernemer De Gangmaker, zijn we voor jullie een heerlijke Bierproeveritje uit gaan zetten in de omgeving. Het idee is simpel: we fietsen een ronde van zo'n 100 km waarbij we onderweg elke keer stoppen bij een lokale brouwerij / proeflokaal. De consumpties onderweg zijn allemaal inbegrepen en je mag zelf kiezen welk biertje/drankje je drinkt! Zorg alleen wel dat je daarna nog kan fietsen, want sommigen speciaal biertjes zakken niet alleen naar de kuiten, maar stijgen je ook naar het hoofd.

We doen achtereenvolgens de volgende zaken aan: Brouwerij 't Kolleke, Abdij van Berne, CRAVT Brouwlokaal, Wilskracht Stadsbrouwerij en tot slot de Speciaalbierbrouwerij Oijen.

Wij hechten waarde aan verantwoord alcoholgebruik en zullen dus wel ingrijpen als wij het gebruik van alcohol vinden omslaan in misbruik of onverantwoord gedrag. Geniet, maar drink met mate.

Contact

+ 31 6 41 36 30 53

Klantenservice

Algemene Voorwaarden

Garantieregeling

Huisregels

Categorieën

Community

KvK: 76304973

BTW: NL003075523B92