Altijd al gedroomd van zelf een grote ronde te fietsen? Uitgekeken op de sportieve uitdagingen op wielergebied in Nederland? Een enorme voorliefde voor Spanje en de fiets? Of wil je per se alle drie de Grand Tours gefietst hebben? Dan is dit je kans!

In 2020 was de rode loper reeds uitgerold voor de komst van de Vuelta naar Nederland en ook wij waren helemaal gereed om met 9 fanatieke deelnemers op pad te gaan. Zij zouden de gehele Ronde van Spanje, inclusief 3 etappes in Nederland, één dag voor de profs gaan fietsen. Oftewel: un día antes los profs. Het inkt op de vliegtickets was nog niet eens droog toen we te maken kregen met de meest ingrijpende crisis sinds decennia. Alles ging in lock-down, ziekenhuizen lagen overvol en de wielerkalender ging volledig op de schop. Dit laatste was voor onze reis de nekslag: we dienden onze plannen voorlopig even in de ijskast te zetten en geduldig te wachten op betere tijden.

Gelukkig zijn de contacten met de Spanjaarden warm gebleven bij het organisatie comité (La Vuelta Holanda) en is het 2 jaar later tijd om als nog deze Spaanse Fiesta op de fiets naar Nederland te halen. Het kleine zusje van de drie grote rondes start met drie etappes door Utrecht en Brabant. Een uniek en onvergetelijk moment in de Nederlandse wielersport en daarmee ook dé mogelijkheid om zelf onderdeel te worden van deze geschiedenis, want wij gaan er weer voor om deze ultieme uitdaging aan te gaan en zelf de hele ronde te fietsen, vooruitsnellend op de profs.

Aangezien een grote ronde het uiterste vergt van je op zowel fysiek als mentaal gebied, zorgen wij voor de complete verzorging van de noodzakelijke randzaken. Denk daarbij aan alle maaltijden, verzorgingsposten onderweg, hotels, transfers, massages en pechhulp. Dichterbij de beleving van een echte wielerprofessional zul je niet komen en je zult dan ook drie weken leven als een prof. Dit betekent dus ook: afzien, doorbijten en diep gaan. Je krijgt er echter een onvergetelijke ervaring voor terug en een sportieve prestatie waar je de rest van je leven met trots op terug kan kijken.

Praktische informatie

Onze doelstelling is dat iedereen Madrid haalt. Het betreft dus geen wedstrijd en we zullen zo veel mogelijk proberen in groepjes te rijden van gelijk niveau. Zeker in de ‘vlakke’ etappes. Je hoeft zeker geen wielrenner te zijn (geweest) om deel te nemen, dat heeft onze ervaring in eerdere Tours wel bewezen. Ook leeftijd en geslacht maken niet uit. Belangrijk is dat je een getraind fietser bent, een goede dosis doorzettingsvermogen hebt, maar bovenal, plezier in het fietsen (van lange afstanden)!

Overnachting is altijd in goede, niet luxe hotels. Sommige worden ook gebruikt door de profs de dag erna. Hierbij trachten we rustige plekken te zoeken, zodat er optimaal aan herstel gewerkt kan worden. Eten en drinken is afgestemd op de enorme calorische behoefte die het fietsen van een grote ronde met zich meebrengt. Elke dag zal er een drie gangen menu of buffet zijn, eventueel aangevuld zodat er nooit ‘tekort’ zal zijn. Ditzelfde geldt uiteraard ook voor ontbijt, lunch en verzorging onderweg. Net als voor de profs, zijn er (helaas) ook altijd transfers. Wel proberen wij dit zo minimaal mogelijk te maken en kiezen dan ook vaker voor hotels in vertrek- of aankomstplaatsen.

Net als voor de profs, zijn er (helaas) ook altijd transfers. Wel proberen wij dit zo minimaal mogelijk te maken en kiezen dan ook vaker voor hotels in vertrek- of aankomstplaatsen.

Over de details van de route kunnen we nog weinig zeggen, behalve dat de eerste 3 etappes dus in Nederland plaatsvinden, startend met een tijdrit in Utrecht. Daarna volgen 2 ritten in lijn van Den Bosch naar Utrecht en rondom Breda. Vervolgens komt er een rustdag en zullen we verder gaan in Spanje. De details hierover zullen pas later dit jaar bekend gemaakt worden, maar wij zijn er in ieder geval bij!

Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd in deelname?
Stuur een e-mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wij organiseren een informatiebijeenkomst voor deze reis. Deze zal plaatsvinden bij wielercafé Cyklist in Eindhoven op zaterdag 2 oktober 2021. Ben je geïnteresseerd in deelname hieraan? Laat het dan ons weten per e-mail.

We vervoeren je bagage en je fiets van Nederland naar Spanje en vice versa
23 overnachtingen in hotels
All-inclusive (dus alle voeding & maaltijden inbegrepen)
Vliegticket van Nederland naar Spanje
Ondersteuning gedurende de tocht door mecaniciën

Vieze kleding wassen wij voor jou
Logistieke ondersteuning onderweg (busjes/auto's)
Je kan gebruik maken van een masseur die mee reist
Professionele begeleiders ter ondersteuning

Je deelt een kamer, 1 persoonskamer mogelijk tegen meerprijs van € 40,- per nacht
Massages niet inbegrepen, deze kan je bij de masseur boeken tegen marktconforme prijs
Hors Catégorie
Donderdag 18 augustus '22 t/m zaterdag 10 september '22

  Voor € 5.500,- kan jij La Vuelta fietsen!  
  Minimaal 8 en maximaal 25 deelnemers  
                            Boeken                            
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Contact

+ 31 6 41 36 30 53

Klantenservice

Algemene Voorwaarden

Garantieregeling

Huisregels

Categorieën

Community

KvK: 76304973

BTW: NL003075523B92