De ultieme uitdaging in het hooggebergte. We fietsen maar liefst 15 cols in 4 dagen, waarvan een aantal gerenommeerde namen die op ieders bucketlist thuis horen. Daarnaast ook de wat minder bekende maar wel schitterende klimmetjes.

De Alpen zijn het Mekka voor de sportieve fietser. Ze brengen naast een bijna onuitputtelijke bron aan verschillende en goed geasfalteerde klimmen ook nog eens een wondermooi natuurschoon met zich mee. Doordat er in de winter vaak overal geskied wordt, zijn er op praktisch elke helling of berg wel wegen naar boven toe aangelegd. Dit is voor de fietser die een uitdaging zoekt ideaal en wij maken dan ook graag 'misbruik' van deze mooie bijkomstigheid van het wintersportseizoen.

Echter, veel van deze weggetjes zijn 'doodlopend' – ze faciliteren alleen het ski-station en hebben geen doorsteek naar andere plekken / valleien. Je bent dan vaak veroordeeld tot het afdalen langs dezelfde weg en komt dus eigenlijk niet echt op veel verschillende plekken. Iets wat juist de charme van het fietsen is: dat je veel van de omgeving wil en kan zien. Een probleem dus waar je tegen aan loopt als je alleen in de Alpen gaat fietsen – een 'rondje' maken is lastig.

Wij vinden dit jammer en zijn daarom op verkenning gegaan voor jullie en hebben twee prachtige rondjes weten te maken, verdeeld in vier etappes. En niet zo maar rondjes: De eerste fietst om het indrukwekkende Mont Blanc massief heen, biedt verbluffende uitzichten en zeer diverse omgevingen. De tweede voert over een aantal van de hoogste bergpassages, ver boven de 2000 meter hoogte. Dan kijk je dus echt je ogen uit. Tel daarbij op dat we meer als 17.000 hoogtemeters overbruggen in een kleine vier dagen (met rustdag), dan mag dit zonder meer een legendarische tocht genoemd worden.

Praktische informatie

Op zaterdag 12 juni kom je aan in Bourg-Saint-Maurice, waar we jullie ontvangen in het appartement. Vanaf 16:00u ben je welkom en kun je alvast lekker de spullen uitladen en even bijkomen van de reis naar Frankrijk. We verblijven de hele week in dit appartement wat we als 'uitvalsbasis' gebruiken voor onze tochten. We hebben om 19:00u gereserveerd bij een heerlijk Thais restaurant om de hoek, waar we ook de details van de week zullen doorspreken tussen de gangen door.

De weekplanning ziet er in hoofdlijnen als volgt uit:

Zaterdag 12 juni
Ontvangst & diner Bourg-Saint-Maurice
Zondag 13 juni
Voorbereiding etappe 1 & 2,
mogelijkheid tot infietsen
Maandag 14 juni
166km
Etappe 1: Col du Petit Saint Bernard,
Colle San Carlo & Col du Grand Saint Bernard
Dinsdag 15 juni
164km
Etappe 2: Col de la Forclaz, Col des Montets,
Côte de Domancy, Col des Saisies,
Col du Pré & Cormet de Roselend
Woensdag 16 juni
Rustdag + voorbereiding etappe 3 & 4
Donderdag 17 juni
187km
Etappe 3: Col de l’Iseran,
Col du Mont-Cenis & Col de l’Échelle
Vrijdag 18 juni
177km
Etappe 4: Col du Lautaret,
Col du Galibier & Col de la Madeleine
Zaterdag 19 juni
Ontbijt & afscheid

Dit betekent dus dat we op maandag en donderdag op een andere plek zullen overnachten. Dit zal zijn in hotels in respectievelijk Martigny en Briançon. Houdt daar dus rekening mee – zorg dat je twee sets fietskleding meeneemt en een handzame tas voor deze overnachting tussendoor. Een paklijst qua wat benodigd is om mee te nemen aan kleding en dergelijke zal door ons verstrekt worden.

Welkomstdiner op dag van aankomst
Alle overnachtingen in appartement
Al het eten en drinken in het appartement
Tweemaal overnachting in hotel na etappe 1 & 3
Diner & ontbijt in hotel na etappe 1 & 3

Complete verzorging onderweg op de fietsdagen
Begeleiding onderweg door busje en/of auto
Basis mechanische pechhulp onderweg
Reservefiets zodat bij grote mechanische pech wel doorgefietst kan worden
Was service voor sportkleding op de rustdag
GPS-tracks van alle routes

Basis onderhoud van je eigen fiets
Vervoer van en naar Bourg-Saint-Maurice
Zorg dat je je eigen binnenbanden en ander klein reservemateriaal meeneemt
Categorie 1

 Voor € 950,- fiets je mee! 
                Boeken                
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Contact

+ 31 6 41 36 30 53

Klantenservice

Algemene Voorwaarden

Garantieregeling

Huisregels

Categorieën

Community

KvK: 76304973

BTW: NL003075523B92