Wat wij doen

Coureurs du Courage organiseert uitdagende tochten voor wielrenners. Onze missie is het begeleiden van wielrenners in het realiseren van hun dromen en doelen. Of dit nu beter in vorm raken is of het zelf fietsen van de complete Tour de France. Wij bieden een uitgebreide selectie aan tochten aan, die ingedeeld zijn op onze eigen categorie schaal. Alle tochten worden van A tot Z verzorgd door professionele en ervaren begeleiders, met passie voor het fietsen.
Ons motto: Jij concentreert je op het fietsen, wij regelen de rest!

Kan ik mee?

Je hoeft geen professioneel wielrenner geweest te zijn of jarenlange ervaring op de fiets te hebben om deel te nemen aan onze tochten: passie voor het fietsen, goede gezondheid en doorzettingsvermogen zijn veel belangrijker. Onze tochten in het verleden hebben dit bewezen, met mensen van alle leeftijden, geslacht en niveaus van uithoudingsvermogen die deelnamen. Mensen samenbrengen die de liefde voor wielrennen en 'de koers' delen is waar we voor staan!

Veiligheid voorop!

Veilig en verantwoord fietsen staat bij ons in hoog vaandel. Om dit te waarborgen werken wij samen met gerenommeerde NTFU trainers, maken we gebruik van een wegkapitein tijdens ritten, adviseren we vrijblijvend op het gebied van techniek & voeding en hanteren onze eigen huisregels. Deze kun je hier teruglezen en wij vragen deze regels te respecteren en op te volgen als je met ons op pad bent.

Geschiedenis

We gaan terug naar 4 mei 2016. Op deze dag hadden we onze eerste vergadering nadat we een paar dagen eerder te horen hadden gekregen dat onze droom en doel, het fietsen van de Tour één dag voor de profs uit, wellicht niet door zou gaan dat jaar. “We gaan er gewoon voor”, zeiden we die memorabele dag en besloten zelf de organisatie over te nemen. Een moedig en heroïsch besluit, genomen door een stel fietstoeristen – zoals we bestempeld werden door een ex-Tour de France rijder. Maar hoe ga je van deelnemer naar organisator in amper twee maanden tijd? En hebben we genoeg tijd naast onze reguliere baan om dit voor elkaar te fietsen?

Ondanks alle beschimpingen, pech en twijfel zijn we er toch voor gegaan en het was niet meer dan logisch om ons Coureurs du Courage te noemen. Slechts lef en durf (plus goede begeleiding) was alles wat er nodig was om de meest uitdagende tocht uit ons leven te volbrengen. De naam is blijven plakken en is voor ons een herinnering aan wat er nodig is voor het fietsen van zoiets extreems als een Tour de France: COURAGE!

Daan Loeffen

De drijvende kracht achter Coureurs du Courage is Daan Loeffen. Zijn liefde voor de koers is ontstaan door als kleine jongen wielrennen te kijken op de camping in de zomer. Deze liefde is over gegaan in een fietsvirus, waarbij het zelf gaan ervaren van de lol en uitdaging van fietsen voorop stonden. Dit heeft geresulteerd in tal van uitdagende fietsreizen over de hele wereld. Als deelnemer, begeleider en natuurlijk organisator. Inmiddels heeft hij diverse Grand Tours op zijn naam staan en mag zich met recht 'specialist' noemen als het gaat om de organisatie van uitdagende fietsreizen.

Community

Wij geloven als Coureurs du Courage in de kracht van samen sterk. Een Tour fiets je niet alleen, dus bouwen wij graag mee aan de wieler community in ons land. Wij dragen de volgende mensen / bedrijven / sites dan ook een warm hart toe:

grimpeur.nl
Hier lees je alles over fietsen in Zuid-Limburg. Je kunt diverse (gratis!) routes downloaden en er staan veel nuttige tips voor (startende) wielrenners. Prachtig portaal om The Dutch Mountains te verkennen!

www.cyklist.nl
Het Eindhovens Wielercafé. De ideale uitvalsbasis voor een toertocht in de omgeving. Elke dag open en bovendien zenden ze alle (belangrijke) wielerwedstrijden uit op groot scherm. Proost!

de-gangmaker.nl
Jos Kramer is De Gangmaker. Naast dat hij vele toffe Social Rides organiseert, heeft hij ook veel kennis van koffie, bier, wijn & koers. Iets organiseren rond de koers met een drankje of hapje? Jos is je man!

www.2ride.nl
Bij 2RIDE.NL kun je terecht voor al je logistieke en materiële uitdagingen op wielergebied. Met deskundig, enthousiast én persoonlijk advies is dit echt een aanrader. Fietsen huren? 2RIDE helpt je op weg!

deproloog.cc
Onder aan de Amerongse berg zit fietscafé De Proloog. Top locatie in een nog mooiere omgeving, midden op de Utrechtse Heuvelrug. Mooie bijkomstigheid: ze bieden (gratis!) routes aan voor een prachtrit!

www.bicidelaluz.com
Op zoek naar een adres voor trainen in het voorjaar of najaar? Bekijk dan de website van Bici de la Luz eens. Nederlandse eigenaren Bart en Suus leiden je persoonlijk en professioneel rond in de Alpujarras, een prachtig fietsgebied. Weer eens wat anders dan Girona of Mallorca.

www.borntosucceed.nl
Wil je gericht aan de slag met je (fiets)conditie of ben je op zoek naar een personal trainer? Bij Born to Succeed ben je in goede handen en voorzien ze je van professioneel advies. Succes verzekert!

www.cyclingguidetenerife.com
Coureur du Courage Miguel laat je tijdens een bezoek aan Tenerife de mooiste plekjes bewonderen. Boek een dagtrip tijdens je vakantie in Tenerife en geniet van dit prachtige eiland!

www.reizenderenner.nl
Voor maatwerk ben je bij Erik aan het juiste adres. Hij verzorgt het gehele traject, van het regelwerk voor fietsvervoer vanuit Nederland tot aan de beste accommodaties op jullie gekozen locatie!

Contact

+ 31 6 41 36 30 53

Klantenservice

Algemene Voorwaarden

Garantieregeling

Huisregels

Categorieën

Community

KvK: 76304973

BTW: NL003075523B92