Huisregels

Commandements du Courage

1.
Wij bieden sportieve uitdagingen aan, géén wedstrijden. Ga dus niet lopen racen, gevaarlijke passeeracties ondernemen en respecteer mede weggebruikers.
2.
Het dragen van een fietshelm is verplicht.
3.
Zorg dat je fiets in orde is. Dus controleer zelf je bandenspanning, remmen, ketting, etc. Neem te allen tijde minimaal één reserve binnenband mee.
4.
Oortjes / oordopjes zijn verboden. Dit geldt (wettelijk!) ook voor telefoneren & smartphone gebruik tijdens een rit.
5.
Waarschuw elkaar in woord en gebaar, zowel voor wijzigingen in de route (afslagen), verkeer of plotselinge manoeuvres.
6.
Rustig rijden in de bebouwde kom (max. 30 km/h).
7.
Houd je aan de verkeersregels. Dus niet tegen de rijrichting rijden, op de weg fietsen als er een fietspad is of voorrang nemen in plaats van geven.
8.
Ben barmhartig, zowel naar je collega-Coureurs, maar ook naar andere weggebruikers. Heeft een van de deelnemers het moeilijk? Probeer hem of haar uit de wind te houden en fiets niet te hard. Zie je iemand staan met een lekke band? Vraag hoe het gaat en of je kan helpen.
9.
Voor vlakke ritten geldt het samen uit samen thuis principe, dus dan wachten we altijd op elkaar of spreken we af waar en hoe er gewacht wordt.
10.
Afhankelijk van tijdstip, seizoen, omgeving of omstandigheden – zorg dat je reflecterende kleding en verlichting op je fiets hebt. Als dit nodig is zullen we dit altijd (ruimschoots) voorafgaand aan een rit communiceren.

Categorieën

Catégories du Courage

Vergelijkbaar met de kwalificering van het bergklassement in de Tour de France, hanteren wij de Catégories du Courage om deelnemers een goede indicatie te geven van de zwaarte van de tocht.

HC.
Hors Catégorie: Het summum van sportieve uitdagingen, zowel in zwaarte, afstand, tijd en fysieke + mentale belasting. De Grand Tours, Klassiekers, Parijs-Brest-Parijs zijn voorbeelden van buiten categorie ritten. Alleen voor getrainde fietsers.
1.
Een tandje eraf ten opzichte van de HC, maar vergis je niet. Dit zijn tochten waar je niet zonder fatsoenlijke training aan deel kan nemen. De Marmotte is een mooi voorbeeld.
2.
Absoluut uitdagende tochten, maar wel ritten waar je nog wat van de omgeving kan zien. Een goede basis conditie is voldoende voor dit type rit. Voorbeeld: IJsselmeerronde.
3.
De ritten waar de combinatie sportieve uitdaging en ontspanning elkaar vinden; voor de beginnende fietser een uitdaging, voor de getrainde fietser een 'normale rit'. De Coureurs du Chouffage is een goed voorbeeld van een dergelijke rit.
4.
Social rides. Gezelligheid staat voorop en de dag afstanden blijven onder de 100km.

Contact

+ 31 6 41 36 30 53

Klantenservice

Algemene Voorwaarden

Garantieregeling

Huisregels

Categorieën

Community

KvK: 76304973

BTW: NL003075523B92