Gravellen is hot. En wij snappen wel waarom: de natuur ontdekken op een sportieve manier gekoppeld aan de live slow / ride fast -mentaliteit is precies wat fietsen zo’n geweldige hobby maakt. Vandaar dat ook wij ‘om’ zijn en dit jaar beginnen met een paar tochten.
Wat dacht je van deze chille chouffe koers in Houffalize?

Zeg nou zelf, wat is er nou mooier dan tijdens een uitdagende en prachtige graveltocht in de Ardennen met een voorjaarszonnetje op je snufferd een heerlijke speciaalbiertje te drinken? Niet veel toch?! Dit weekend staat dan ook in het teken van precies dat: fijne biertjes drinken en lekker gravellen. We hebben een unieke tocht uitgezet op de gravel bike en een toffe plek gevonden om, zoals het hoort, kamperend in de natuur te genieten van alles wat deze nieuwe sport zo fantastisch maakt. Het betreft een categorie 3 tocht, dus je hoeft nog niet heel veel kilometers gemaakt te hebben dit jaar om mee te gaan. Een gravel bike is te huren bij onze partners.

We overnachten op de gezellige camping C&P buitensport. Idyllisch gelegen aan de oevers van de rivier de Ourthe, met perfecte faciliteiten voor een heerlijk weekend in de buitenlucht. Elke avond een kampvuur aan het water met biertjes en sterke verhalen van eerdere fietsavonturen, het ideale mannenweekend. Wil natuurlijk niet zeggen dat vrouwen meer dan welkom zijn! Je slaapt met drie anderen in een luxe safaritent, voorzien van alle gemakken. Geen gedoe dus met luchtbedjes oppompen of tentjes opzetten. Er is een aparte schuur waar je fiets veilig en droog opgeborgen kan worden en het sanitair is tip top in orde.

Uiteraard zorgen wij dat het je aan niks ontbreekt dit weekend. Al het eten en drinken is inbegrepen en dat geldt ook voor de speciaal-biertjes. Met de brouwerij van Achouffe om de hoek zal het niet lastig worden om een smakelijk pintje te bemachtigen. Jij hoeft alleen de goede verhalen, sterke benen en je eigen slaapzak mee te nemen. Ideaal om dus lekker te ontspannen en met een volle maag en goed humeur weer huiswaarts te keren op maandag.

Praktische informatie

Vanaf 16:00u vrijdagmiddag staat er een ijskoude La Chouffe op jou te wachten in onze koelkast, die de rest van het weekend goed gevuld blijft! Om 18:00u stoken we de BBQ aan die we daarna als kampvuur gebruiken om gezellig het weekend in te luiden. We maken het deze avond echter niet te laat, want er moet immers nog gefietst worden.

Op zaterdag rijden we een uitdagende en unieke gravel tocht, dwars door de Belgische Ardennen. Je rijdt over echte gravel paadjes, afgewisseld met zo nu en dan een single track of een strookje asfalt. De mountainbike parcours slaan we bewust over: gravel fietsen gaat over op een stevige tred door de natuur fietsen, genieten van de woeste omgeving en niet om de technische skills op de fiets. We rijden een tocht van een kleine 90 km, met voldoende hoogtemeters inbegrepen. Hoogtepunt daarbij is zowel fysiek als qua locatie de Col de Haussire – de zwaarste klim van België. Bij terugkomst op de camping gaan we wederom lekker BBQ-en en moe maar voldaan nagenieten bij het kampvuur.

Met al dat bier hebben we zondag een fatsoenlijk kater-ontbijt nodig. En om de kater echt goed weg te werken, fietsen we daarna een ontspannen gravel rondje van een kleine 70 km met korte lunch-stop bij één van de lekkerste bakkerijtjes in België, midden in La Roche. Bij terugkomst op de camping is er de mogelijkheid om een extra nacht eraan vast te plakken in de tent en de biervoorraad op te maken, echter, wij nemen als organisatie op zondagmiddag al afscheid vanwege logistieke redenen.

Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd in deelname?
Stuur een e-mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

3 overnachtingen in een compleet ingerichte luxe safaritent op een van de mooiste campings van België
Volledig verzorgd, dus alle kosten ter plekke zijn voor onze rekening. Dit betekent dus ook zo veel speciaalbier drinken als je wilt! *
Alle tochten in GPX beschikbaar
Begeleiding op de fiets door wegkapitein
Gezellige kampvuurtjes, BBQ en het daarvoor benodigde materiaal

Wij hechten waarde aan verantwoord alcoholgebruik en zullen dus wel ingrijpen als wij het gebruik van alcohol vinden omslaan in misbruik of onverantwoord gedrag. Geniet, maar drink met mate.
Basis onderhoud van je eigen fiets
Vervoer naar de accommodatie, carpoolen lukt echter bijna altijd

Aankomst vrijdag 29 april '22, vertrek maandag 2 mei '22
Categorie 3

  Voor € 325,- kan jij meefietsen!  
                       Boeken                       
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Contact

+ 31 6 41 36 30 53

Klantenservice

Algemene Voorwaarden

Garantieregeling

Huisregels

Categorieën

Community

KvK: 76304973

BTW: NL003075523B92