Voor velen is het fietsen van een Klassieker een doel op zich. Om jezelf een heuse 'Flandrien' te mogen noemen moet je toch wel alle Klassiekers een keer weggetrapt hebben. Ga met ons het ultieme voorjaarsavontuur aan en fiets maar liefst 5 uitdagende Klassiekers in één week tijd!

De Klassiekers zijn in het wielrennen de ultieme eendagskoersen die de jongens van de mannen onderscheiden. Het zijn uitdagende en vaak lange beproevingen met zogenoemde 'scherprechters', zei het beklimmingen of kasseistroken. Aangezien de meeste van de Klassiekers in het voor- en najaar gefietst worden, zijn weersomstandigheden ook vaak bepalend voor het koersverloop.

Onder de Klassiekers is een vijftal wedstrijden die bekend staan als 'de Monumenten'. Je kunt dit het beste vergelijken met de Grand Slams bij het tennis – deze winnen geeft eeuwige roem. Dit zijn Milaan-San Remo, de Ronde van Lombardije, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Vlaanderen. Deze laatste drie fietsen we in hun volledigheid en deze meerdaagse mag derhalve Monumentaal genoemd worden.

Is het alleen maar fietsen deze week? Nee, want naast de fietsdagen hebben we ook twee hersteldagen / rustdagen ingepland. Ideaal om bij te komen en een beetje de toerist uit te hangen. Hiervoor zitten we op mooie locaties en bestaat er ook de mogelijkheid om wat sightseeing in de omgeving te doen. Echter, de focus ligt wel echt bij het fietsen deze week – deze rit staat namelijk niet voor niks gemarkeerd als Hors Categorie.

Praktische informatie

We verwelkomen je op zaterdag 3 april om 16.00u in Maastricht met een drankje en hapje. Je kunt gelijk je kamer inchecken en belangrijker; kennismaken met je mede Coureurs. Daarna bespreken we hoe de week eruit gaat zien in details en aansluitend volgt een diner.

De weekplanning ziet er in grove lijnen als volgt uit:

Zondag 4 april
Toerversie Amstel Gold Race (185km)
optie om gehele versie te fietsen (266km)
Maandag 5 april
Luik-Bastenaken-Luik (255km)
Dinsdag 6 april
Rustdag omgeving Luik / Maastricht
Woensdag 7 april
Luik via Huy naar Antwerpen (182km)
Donderdag 8 april
Ronde Van Vlaanderen (270km)
Vrijdag 9 april
Rustdag omgeving Roubaix / Lille
Zaterdag 10 april
Toerversie Parijs-Roubaix (170km)
Zondag 11 april
Profversie Roubaix kijken
transfer terug naar Maastricht

We verblijven de eerste 4 dagen in hetzelfde hotel in de omgeving van Maastricht / Luik. Ideaal om te werken aan het herstel en de transfers van start / finish zijn vrij kort. De tussenetappe van Luik naar Antwerpen gaat langs de muur van Huy, Namen, Leuven en prachtige Ravels (fietspaden). Deze rit vervangt de Waalse Pijl in het 'Klassieker' schema, maar doet qua uitdaging zeker niet onder voor de Waalse Pijl. In Antwerpen rijden we direct het hotel binnen en kunnen we ons preparen voor de twee zware kasseien klassiekers. Hier blijven we dus maar één nacht, maar de laatste dagen zitten we wel op dezelfde locatie en kunnen we dus optimaal toeleven naar de Toerversie van Parijs-Roubaix en het heroïsche onthaal op de wielerpiste in Roubaix. De zondag is ten slotte de perfecte dag om na te genieten van een geslaagde week en de profs aan de slag te zien. We zorgen dat je daarna weer teruggebracht wordt naar Maastricht, zodat je op eigen gelegenheid naar huis kan vertrekken.

Alle overnachtingen in hotels
Alle 8 dagen ontbijt in het hotel
Alle transfers en transport van bagage plus materiaal
Complete verzorging onderweg op de fietsdagen, inclusief rustposten en lunch 'en route'

3 gangen diner op alle fietsdagen en bij ontvangst op zaterdag 3 april
Inschrijving voor de Toerversie van Parijs – Roubaix
Begeleiding onderweg door busje(s)
Basis mechanische pechhulp onderweg

Reservefiets zodat bij grote mechanische pech wel doorgefietst kan worden
Was service voor sportkleding op de rustdagen
GPS-tracks van alle routes
Basis onderhoud van je eigen fiets
Vervoer naar Maastricht
Zorg dat je je eigen binnenbanden en ander klein reservemateriaal meeneemt
Hors Catégorie

 Voor € 1.190,- fiets je mee! 
                  Boeken                  
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Contact

+ 31 6 41 36 30 53

Klantenservice

Algemene Voorwaarden

Garantieregeling

Huisregels

Categorieën

Community

KvK: 76304973

BTW: NL003075523B92