Jour Avant, One day ahead, Dag voor de Profs. Het zelf fietsen van de Tour de France heeft vele namen, maar één ding is altijd hetzelfde: Deze moet je ooit gefietst hebben! En niet voor eens voor de welverdiende 'bragging rights', want dit is een onvergetelijke en ongeëvenaarde ervaring.

We schrijven 23 juli 2016, rond 13:00u in de middag. Een massaal damespeloton van zo’n 100 vrouwen, waarvan er 7 daadwerkelijk de hele Tour gefietst hebben, maakt de opwachting de Champs-Elysees op te draaien voor hun ere ronde. Wij haken, na het bijna complimenteren van onze eigen Tour de France, graag ons karretje aan. 6 rijen breed en onder luid getoeter en gejuich worden we onthaald. Vrienden en familie staan op ons te wachten en we wanen ons tijdelijk onsterfelijk. Wat een machtig gevoel om na zo’n avontuur op deze manier te mogen finishen!

Hoe anders was het toen we 22 dagen eerder vertrokken vanuit Mont-Saint-Michel. Vrijwel anoniem en alleen opgemerkt door een alerte Christian Prudhomme zetten wij koers voor ons avontuur wat ons 3519 km – en minstens zoveel verhalen en indrukken – verder in Parijs bracht. We hebben het geflikt, zelf de hele Tour de France fietsen. In hetzelfde tijdsbestek als de profs, maar één dag eerder. Vrienden voor het leven en voor altijd aan elkaar verbonden door dit machtig mooie avontuur.

Met dit verhaal willen we laten zien dat een Tour de France fietsen iets met je doet, naast dat het een droom is die in vervulling gaat. Het is niet alleen de sportieve, fysieke en mentale prestatie of overwinning die je op jezelf boekt, maar bovenal een geweldig avontuur waar je de rest van je leven niet meer over uitgepraat zult raken.

We fietsen de gehele Tour de France, één dag voor de profs uit. Dit is één van de zwaarste beproevingen in ons programma en vergt dus een lange en gedegen voorbereiding. Uiteraard zullen wij je daar zoveel mogelijk bij ondersteunen, maar je dient zelf te trainen en hier naar toe te leven. Zowel fysiek als mentaal ga je jezelf tegenkomen op deze reis, vandaar dat wij veel waarde hechten aan een intensief voorbereidingstraject. Meld je dus zo spoedig mogelijk aan (ook ivm beperkte plaatsen) – wij adviseren minimaal 6 maanden maar liefst 9 maanden voorafgaand aan de start.

Praktische informatie

Onze doelstelling is dat iedereen Parijs haalt. Het betreft dus geen wedstrijd en we zullen zo veel mogelijk proberen in groepjes te rijden van gelijk niveau. Zeker in de 'vlakke' etappes. Je hoeft zeker geen wielrenner te zijn (geweest) om deel te nemen, dat heeft onze ervaring in eerdere Tours wel bewezen. Ook leeftijd en geslacht maken niet uit. Belangrijk is dat je een getraind fietser bent, een goede dosis doorzettingsvermogen hebt, maar bovenal, plezier in het fietsen (van lange afstanden)!

Overnachting is altijd in goede, niet luxe hotels. Sommige worden ook gebruikt door de profs de dag erna. Hierbij trachten we rustige plekken te zoeken, zodat er optimaal aan herstel gewerkt kan worden. Eten en drinken is afgestemd op de enorme calorische behoefte die het fietsen van een grote ronde met zich meebrengt. Elke dag zal er een drie gangen menu of buffet zijn, eventueel aangevuld zodat er nooit 'tekort' zal zijn. Ditzelfde geldt uiteraard ook voor ontbijt, lunch en verzorging onderweg.

Net als voor de profs, zijn er (helaas) ook altijd transfers. Wel proberen wij dit zo minimaal mogelijk te maken en kiezen dan ook vaker voor hotels in vertrek- of aankomstplaatsen.

Over de details van de route kunnen we nog weinig zeggen, behalve dat de eerste 3 etappes in Denemarken zullen plaatsvinden. Daarna volgt een verplaatsing naar Frankrijk. De details hierover zullen pas in oktober bekend gemaakt worden, maar wij zijn er in ieder geval bij!

Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd in deelname?
Stuur een e-mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wij organiseren een informatiebijeenkomst voor deze reis. Deze zal plaatsvinden bij wielercafé Cyklist in Eindhoven op zaterdag 2 oktober 2021. Ben je geïnteresseerd in deelname hieraan? Laat het dan ons weten per e-mail.

We vervoeren je bagage en je fiets de hele reis
23 overnachtingen in hotels
All-inclusive (dus alle voeding & maaltijden inbegrepen)
Ondersteuning gedurende de tocht door mecaniciën

Vieze kleding wassen wij voor jou
Logistieke ondersteuning onderweg (busjes/auto's)
Je kan gebruik maken van een masseur die mee reist
Professionele begeleiders ter ondersteuning

Je deelt een kamer, 1 persoonskamer mogelijk tegen meerprijs van € 40,- per nacht
Massages niet inbegrepen, deze kan je bij de masseur boeken tegen marktconforme prijs
Hors Catégorie
Donderdag 30 juni '22 t/m zaterdag 23 juli '22

  Voor € 5.500,- kan jij Le Tour fietsen!  
  Minimaal 8 en maximaal 25 deelnemers  
                            Boeken                            
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Contact

+ 31 6 41 36 30 53

Klantenservice

Algemene Voorwaarden

Garantieregeling

Huisregels

Categorieën

Community

KvK: 76304973

BTW: NL003075523B92